Kategori:Innbygda

Fra Trysilnavn
Hopp til navigering Hopp til søk

Historikk

I Trysilnavn.no dekker Innbygda begge sider av Trysilelva fra Mørsøybakken til Øråneset, Bygderberget, Korsberget, Øverbygda, Buflodgrenda, Strandbygda, Løvåsen, Trysilfjellet.

Innbygda er administrasjonssenter i Trysil kommune i Hedmark fylke. Tettstedet ligger ved Trysilelva nær Trysilfjellet, og har 2286 innbyggere (2016). Det er et viktig handels- og servicesenter for området, og det er en del industri i og rundt Innbygda. Stedet har også mye turisme knyttet til ski- og sykkelanleggene ved og på Trysilfjellet. Her ligger også en 18-hulls golfbane.

Trysil bygdetun på Solbakken regnes som landets eldste bygdemuseum. Det er et friluftsmuseum med en rekke gards- og seterbygninger fra Trysil. Museet ble åpnet i 1901, på initiativ fra blant annet forfatteren Sven Moren. Trysil kirke ble reist i 1861. I Innbygda er det statuer over Trysil-Knut, skiløperen Hallgeir Brenden og dikteren Einar Skjæraasen, og ellers i sentrum finner man minnesmerke over forfatteren Sven Moren. Utenfor biblioteket er det byster av forfatterne Halldis Moren Vesaas og Dagfinn Grønoset.

Underkategorier

Denne kategorien har følgende 4 underkategorier, av totalt 4.

Sider i kategorien «Innbygda»

Under vises 200 av totalt 900 sider som befinner seg i denne kategorien.

(forrige side) (neste side)
(forrige side) (neste side)